Selecteer een pagina

Vloeren

Kurk vloeren

Een kurkvloer is een 100% natuurproduct, vereist geen bomenkap en biedt dus een milieuvriendelijk alternatief voor de houten planken vloer. De unieke eigenschappen van kurk maken de vloer geluiddempend, veerkrachtig en isolerend. Daarnaast is de kurkvloer voorzien van een slijtvaste, vuilafstotende toplaag, waardoor deze eenvoudig met stofzuiger en dweil schoon te houden is. Een ander zeer welkom voordeel is dat kurk zich snel aanpast aan de omgevingstemperatuur en dus zonder vloerverwarming toch aangenaam is voor de voeten. Kurkvloeren zijn er in vele soorten en kleuren.

Bamboeparket

Bent u op zoek naar een ecologische parketvloer met een unieke uitstraling? Het antwoord is bamboeparket. Bamboeparket wordt gemaakt van de ecologische grondstof bamboe. Door de typerende ‘ring’- structuur in de bamboestam, heeft bamboe parket een bijzonder uiterlijk: de ringen zijn terug te vinden als ‘knopen’ in het vloeroppervlak. Trendyfloor heeft een bamboeparket voor ieder budget en situatie. Of het nu gaat om een zwaar belopen vloer in een winkelcentrum of een slaapkamer bij u thuis, er is altijd een bamboevloer die daarbij past. Daarbij hebt u de keuze uit diverse kleuren, dikten en afwerkingen.

Vinylparket

Ultieme luxe met het comfort van kurk
We hebben een subliem evenwicht gevonden. Luxe vinyldessins worden door moderne technologie gecombineerd met het unieke comfort van kurk en afgewerkt met een uitstekende reproductie van natuurlijke structuren. De realistische hout- en steenmotieven van deze collectie op een kurk tussenlaag bieden de perfecte oplossing voor een sfeervol, comfortabel en warm interieur.

Corktech technology
Wicanders heeft dankzij de innovatieve Corktech-technologie in de loop der jaren kurken wand- en vloerbedekking ontwikkeld met unieke eigenschappen. Door gebruik te maken van een unieke meerlagenstructuur die de meest geavanceerde technieken met de unieke natuurlijke eigenschappen van kurk combineert, werd een hoogwaardige kwaliteitsvloer bekomen. Zo heeft men de perfecte combinatie bereikt van schoonheid, comfort en duurzaamheid.

corck_layer

Multiplank vloeren

Onder de multiplank, ook wel genoemd duoplank, samengestelde plank, plank met toplaag, verstaan wij een vloerplank met een hoogwaardig massief houten toplaag van 3, 4 of 6mm, en een onderlaag van multiplex. De toplaag is verlijmd op de multiplex. De uitstraling van de multiplank is vergelijkbaar met een volledig massief houten vloerplank. De massieve toplagen worden van europees eiken, of tropisch hardhout gemaakt. De eiken varianten kunnen worden geleverd in een diversiteit aan kleuren en bewerkingen zoals verouderen en roken.

multiplanken

Laminaatparket

Een laminaatvloer bestaat uit verschillende lagen. De onderste laag is een geïmpregneerde laag, wat de stabiliteit bevordert en ook als vochtscherm aan de onderkant fungeert. De dikke middelste laag is gemaakt van materialen met als basis hout. De bovenste laag tenslotte is de gebruiks- en decorlaag. Deze kan uit meerdere lagen bestaan, afhankelijk van de toegepaste productiemethode. Deze melaminelaag maakt de vloer slijtvast, makkelijk te onderhouden en duurzaam.

In combinatie met de niet van echt te onderscheiden decoren is een laminaatvloer een lust voor het oog! Met een vellingkant in het laminaatdeel wordt de uitstraling van een echte houten vloer nog beter benaderd. Door nieuwe producttechnologieën kan de bovenlaag de structuur van het decor volgen, waardoor het er echt uitziet en aanvoelt.

Laminaat is verkrijgbaar in verschillende gebruikersklassen. Voor elke laminaatklasse gelden eisen die betrekking hebben op krasweerstand, stootvastheid, slijtwaarde, gladheid en vlekbestendigheid. Voor de laminaatklassen geldt: hoe hoger de klasse, hoe beter het product.

Lamelparket

Lamelparket is opgebouwd uit 3 lagen. De massieve houten toplaag, die is afgewerkt met olie of lak, variëert in dikte van 3 tot 6 mm. Doordat de plank is opgebouwd uit meerdere lagen die contra verlijmd zijn, werkt deze nagenoeg niet meer. Dit maakt dit product uitstekend geschikt om zwevend te leggen. Lamelparket heeft daarom de voordelen van een meerlaagse vloer, maar de uitstraling van een massieve vloer.

Traditioneel parket

Een traditionele parketvloer, ook wel tapis vloer genoemd, is een vaste parketvloer. Door de wijze van leggen, is deze vloer vast verbonden aan uw huis. Een tapis vloer begint met het aanbrengen van een spaanplaat of eiken mozaïk ondervloer. Deze wordt in de meeste gevallen verlijmd. Na het “uitvlakken” van deze vloer, wordt het parket aangebracht. Dit wordt verlijmd en gespijkerd met zeer kleine spijkertjes. Vervolgens wordt de vloer geschuurd en alle gaatjes en kiertjes worden gevuld met een “papje” van schuurstof en bindmiddel. Als laatste wordt de vloer nogmaals geschuurd en gepolijst waarna het geheel afgewerkt kan worden. Tapis is zeer geschikt om in een patroon te leggen. Bekend zijn de visgraat- en blokmotieven.

traditioneel_parket